Як вибрати хорошу каву?





Будь ви початківець кавоман або досвідчений домашній бариста, ви хочете, щоб кава, яку ви подаєте, була найпрекраснішою з допустимих. Популярні мережеві марки кави не завжди вважаються кращими у власному асортименті і спокушають швидше вартістю, ніж смаком або ароматом. Тому краще шукати продукцію дуже високого класу. На що потрібно звернути увагу і як визначити, що кава дійсно якісна?

Перед тим як придбати каву lavazza, ретельно огляньте упаковку і прочитайте етикетку. Досконало, пакет повинен бути ущільненим, бажано тришаровим, і досконало він зобов’язаний мати односторонній фільтр (помітне пластикове колесо всередині пакета). Пакет не зобов’язаний мати вікон або бути прозорим, так як світло і повітря не допомагають якості кави, про що також необхідно не забувати під час зберігання.

Більшість вважають походження кави найважливішим. Знаючі люди можуть відрізнити боби з Центральної Америки, наприклад, Гватемали або Коста-Ріки (злегка фруктові і кислі) від бобів з Південної Америки (солодші, з ароматом шоколаду, карамелі або меду), Африки, наприклад, Ефіопії або Кенії (квіткові ноти, фруктовий післясмак, наприклад, ягоди, цитрусові або персики), або Азії (деревно-землисті ноти і невисока кислотність). Однак ці ноти настільки тонкі, що насправді більшість споживачів їх не знаходять. На кінцевий смак бобів також впливає багато інших факторів, наприклад, Висота над рівнем моря, грунт, сонячне світло, опади, обробка зерна і т. д.

Коли йдеться про тип зерен і ступеня обсмаження, рекомендується орієнтуватися на те, як ви будете варити каву. Ті, які рекомендовані для певних машин, в основному, є дуже потрібними, наприклад, зерна для приготування еспресо в Еспресо-машині, кафе або так званому френч-пресі зазвичай являють собою суміші кавових зерен темного обсмаження з найрізноманітніших регіонів, з різними смаковими профілями. З іншого боку, ті, що призначаються для заварювання в машині pour-over, дуже світлі і тьмяні і зазвичай надходять з однієї плантації. Ступінь обсмажування кавових зерен визначає не тільки спосіб заварки, смак і запах, але і, перш за все, кількість кофеїну. Коротка, легка обсмажування гарантує максимальну ефективність. Середній забезпечує більш солодкий смак, а темний — злегка димний аромат і найменшу стимуляцію. Для середньостатистичного кофемана найактуальнішим питанням буде тип зерен-найпопулярнішими вважаються арабіка і робуста. Перший має низьку кислотність, в ньому переважають солодкі ноти, в ньому набагато більше арома-масел, він набагато щільний і маслянистий при заварюванні, а ще досить дорогий. Робуста містить більше кофеїну і відрізняється характерною гіркотою.

Яку каву рекомендує Naturally Healthy?

Кава мелена Pellini Top — найкращий з сортів меленої кави від шановного виробника з Італії. Називають його флагманом бренду. Він робиться з 100% зерен Арабіки декількох сортів і ретельно обраного складу. Він володіє інтенсивним ароматом і ніжним, солодким післясмаком. Він містить трохи кофеїну, тому їм можна насолоджуватися пізніми вечорами, не турбуючись про проблеми зі сном. Він фахівці радять для приготування еспресо, а теж буде справно працювати в Еспресо-машинах або кавоварках.

Зернова кава Pellini Espresso Bar Vivace-складається з 70% зерен Арабіки і 30% зерен робусти. Подібне комбінування гарантує ніжний, збалансований смак і приємний, що надає характер горіховий аромат. Усереднений вміст кофеїну робить його придатним для споживання вранці або о 12 годині дня. Він особливо пропонується в якості звичайного італійського еспресо, але капучино і латте, приготовані з ним, також будуть смачними.

Зернова кава Vergnano Gran Aroma — ця кава надходить з найстарішого італійського обжарочного цеху Caffe Vergnano, який працює з 19 століття. Марка вважається поручителем якості сировини і уваги до деталей в процесі повільного обсмажування. Gran Aroma — найбільш поширений продукт компанії. Суміш складається з 60% Арабіки і 40% робусти. Склад відрізняється інтенсивним, трохи більш різким смаком з характерною кислотністю і чудовим ароматом. Кількість кофеїну в ньому відносно велике, тому такий вид кави рекомендується пити швидше на початку дня. Дуже рекомендований для застосування в еспресо і кавомашинах, але також чудово підходить для класичного заварювання. Прекрасно підходить в чорному варіанті, але також прекрасно комбінується зі спіненим молоком.

Зелена кава мелена з Бразилії-один з найбільш поширених видів комерційної сировини в світі, і його затребуваність як більш здорового замінника класичної кави продовжує зростати. Це також продукт, одержуваний з кавового зерна, крім того, що його не обсмажують. Він має ніжний смак і аромат, світлий колір та інші властивості. Він містить потужний антиоксидант хлорогенову кислоту, яка в чорній каві руйнуватися під температурним впливом, при якій обсмажуються зерна. Ця кислота зменшує проникнення цукру в кров, а це означає, що вживання зеленої кави підтримує ефект дієт для схуднення. Він також містить кальцій, фосфор, вітаміни групи В і поліфеноли. Воно підійде для заварювання класичним способом.







Позначки:
close