Їжа
robertss 06.09.2023 Article
Щоб день почався з гарного настрою, відкрийте холодильник і скажіть «ЧИИИИИЗ!». Ароматні страви з тягучим і ніжним сиром забезпечать посмішку надовго навіть похмурого ранку.
Тартинки з полуницею та козячим сиром
Ошатні тартинки з яскравим, сирно-полуничним, смаком можна приготувати не тільки як святковий сніданок: таку смакоту захочеться їсти щоранку.
Тартинки з полуницею і козячим сиром
4 порції, приготування: 30 хв.
- 250 г листкового бездріжджового тіста
- 200 г м’якого козячого сиру
- 100 г полуниці
- 2 ст. л. вершкового масла
- 1 ст. л. меду
- 1 яйце
- сіль, свіжомелений чорний перець
1 Тісто наріжте на 6 рівних прямокутників. Викладіть на застелене пергаментом деко. Наколіть тісто виделкою.
2. Краї змастіть жовтком. Запікайте за 200 °С до рум’яної скоринки, приблизно 15 хв. Остудіть.
3. Полуницю крупно наріжте. У сковороді розтопіть масло з медом і сіллю. Збільште вогонь до максимального, покладіть полуницю, обсмажте, 2 хв.
4. Намастіть тартинки сиром, на сир викладіть полуницю, полийте соусом зі сковорідки, поперчіть і одразу подавайте.
Омлет із чеддером і червоною цибулею
Замість базиліка можна взяти тархун або зелену цибулю — у омлету вийде трохи інший смак.
Омлет із чеддером і червоною цибулею
2-3 порції, приготування: 15 хв.
- 6 яєць С0
- 100 г чеддеру
- 1 велика червона солодка цибулина
- 3 гілочки міні-базиліку
- 3 ст. л. вершкового масла
- сіль, свіжомелений білий перець
1. У базиліка видаліть стебла. Натріть сир на крупній тертці. Очистіть цибулю та наріжте товстими пір’ям.
2. Збийте яйця з 2 ст. л. води та сіллю з перцем до однорідності. Додайте чеддер і базилік, перемішайте.
3. Розтопіть масло в сковороді з антипригарним покриттям. Покладіть цибулю й обсмажте, 2 хв.
4. Влийте яєчно-сирну масу і смажте, посуваючи лопаткою шматки омлету, що схопилися, щоб на їхнє місце стекли сирі яйця, приблизно 4 хв. Відразу ж подавайте.
Смажений сендвіч із пармезаном, яблуком і фундуком
Такий сендвіч дуже сподобається дітям. Замість яблука можна використовувати груші або айву.
Смажений сендвіч із пармезаном, яблуком і фундуком
2 порції, приготування: 20 хв.
- 4 шматки білого хліба для сендвічів
- 100 г пармезану
- 1 невелике червоне яблуко
- 50 г несмаженого фундука
- 1 великий пучок петрушки
- оливкова олія
- сіль, свіжомелений чорний перець
1. Фундук насипте на деко рівним шаром, поставте в розігріту до 180 °С духовку, смажте, помішуючи, 10 хв. Потім зсипте гарячі горіхи в кухонний рушник, загорніть, збризніть рушник зверху водою і дайте постояти кілька хвилин.
2. очистіть горіхи від лушпиння, гарненько потерши їх усередині рушника. Акуратно розгорніть рушник і вийміть горіхи. Порубайте їх так, щоб вийшли і великі шматочки, і дрібна крихта.
3. У петрушки видаліть жорсткі кінці стебел, все інше дрібно порубайте. Покладіть зелень у ступку, додайте щедру дрібку солі та розітріть у пасту, підливаючи олію — приблизно 3 ст. л. Змішайте петрушкову пасту з горіхами.
4. Яблуко очистіть від серцевини та наріжте м’якоть якомога тоншими часточками. Збризніть лимонним соком. Наріжте сир тонкими скибочками.
5. Злегка змастіть один бік усіх шматків хліба маслом. На інший бік 4 шматків покладіть скибочки сиру, поверх — скибочки яблук. Другий бік шматків, що залишилися, намажте петрушечно-горіховою пастою.
6. Закрийте сендвічі, з’єднавши шматки хліба. Розігрійте сковорідку на середньому вогні, обсмажте сендвічі з обох боків до золотистої скоринки (сир має розплавитися). Подавайте негайно.
Тост з авокадо, овечим сиром і яйцем-пашот
Супер корисний і водночас ситний сніданок на будь-який день.
Тост з авокадо, овечим сиром і яйцем-пашот
2 порції, приготування: 15 хв.
- 2 великі шматки цільнозернового хліба
- 1 велике стигле авокадо
- 100 г твердого овечого сиру
- 2 великих яйця
- вершкове масло
- сіль
- зелений соус табаско, свіжомелений чорний перець за бажанням
1. Змастіть вершковим маслом центр 2 шматків плівки 30х30 см, посоліть. Покладіть плівку в мисочки, щоб краї звисали, у кожну акуратно розбийте по яйцю. Зберіть звисаючі краї плівки, видаліть зайве повітря, закрутіть плівку і зав’яжіть. Опустіть яйця в плівці в слабо киплячу воду на 4 хв.
2. Настрогайте овечий сир ножем для чищення овочів тонкими скибочками. Підсмажте з хліба тости, змастіть маслом. Авокадо очистіть і тонко наріжте.
3. Викладіть на тости авокадо і яйце-пашот, на пашот — ще по скибочці масла. Посипте сиром. Одразу ж подавайте з соусом табаско, за бажанням.
Печений перець із сирним сиром та окостом
Для вегетаринаського варіанта замість окосту візьміть в’ялені помідори.
Печений перець із сирним сиром та окостом
2-3 порції , приготування: 30 хв.
- 3 солодких перці
- 200 г м’якого сирного сиру
- 200 г тонких скибочок окосту
- рослинна олія
1. очистіть солодкі перці, розрізавши їх уздовж навпіл. Змастіть олією, запікайте в духовці під сильно розігрітим грилем шкіркою догори 20 хв.
2. Готові перці складіть у миску, закрийте, залиште на 15-20 хв., потім акуратно очистіть і обсушіть.
3 Наріжте окіст дрібними кубиками, змішайте з сиром. Змащуйте смужки перцю з внутрішньої сторони шинково-сирною масою, згортайте в рулетик. Одразу ж подавайте.
Гаряча піта з вершковим сиром і солодким перцем
Таку начинку можна загорнути і в тандирний тонкий лаваш «конвертом».
Гаряча піта з вершковим сиром і солодким перцем
2-4 порції,, приготування: 15 хв.
- 2 коржі піти
- 200 г м’якого вершкового сиру
- 3 ст. л. жирної сметани
- 1 великий червоний солодкий перець
- 4 стебла зеленої цибулі
- 1 ч. л. — 1 ст. л. гірчиці
- сіль, свіжомелений чорний перець
1. очистіть від насіння і плодоніжок перець, видаліть білі перегородки. Наріжте м’якоть дуже дрібними (2-3 мм) кубиками.
2. подрібніть зелену цибулю. Змішайте кінзу і перець, трохи посоліть. Змішайте сметану з гірчицею за смаком, потім із вершковим сиром. Поперчіть. Перемішайте сирну масу із солодким перцем і зеленою цибулею.
3. Розріжте піти навпіл і підсмажте трохи в тостері. Потім акуратно розкрийте половинки піт, дайте вийти парі, промажте зсередини начинкою і подавайте